.

.

viernes, 11 de octubre de 2013

ELS DEURES A CASA, CONSELLS I OBLIGACIONS


Els deures són importants perquè el xiquet aprenga a treballar sol. Fer els deures a casa és molt important perquè el vostre fill assoleixi els coneixements acadèmics com ara la lectura, les matemàtiques, etc., ja que requereixen molta pràctica, la qual cosa implica dedicar-hi temps i repetició. Al col·legi, el xiquet aprèn amb els professors, però són els deures els que l’ajudaran a convertir-se en un aprenent independent pel fet de posar en pràctica per si sol el que li han ensenyat.

Els deures són una
obligació
, un compromís que el xiquet ha de complir sense tenir l’orientació constant d’una altra persona. Els deures fan que els xiquets desenvolupen habilitats com l’organització, la precisió, la disciplina i el compromís. Aprenen a administrar-se i a organitzar-se a si mateixos, ja que els incentiva a acceptar la responsabilitat de fer el seu treball d’una forma correcta.

Aquestes pràctiques els serviran molt en la seva vida d’adults. L’objectiu dels deures a casa és, doncs, ensenyar-lo a que treballe pel seu compte. Els xiquets han d’aprendre no només a sumar i a llegir, sinó també a ser responsables de les seves tasques.


Per aconseguir un bon ambient de treball quan els xiquets es posen a fer els deures, és necessari tindre un espai concret, destinat a aquesta tasca. Si des de casa, es dóna importància a les activitats que fa, ell captarà el missatge i per tant, sabrà que està fent una cosa important i que s’ha d’esforçar.

Si té un lloc destinat a fer els deures, s’adonarà que aquesta és una activitat que té importància dins de la seva rutina diària, si en canvi, fer els deures és com fer-ho de qualsevol manera i a qualsevol lloc, entendreu que el xiquet ho viurà igual, que els pot fer de qualsevol manera i quan vulgui.

Per mi, és important l’espai on fa els deures, i ha de tenir unes característiques mínimes:

  • Ha de ser sempre el mateix lloc.
  • Si a l’habitació on treballa hi ha la possibilitat, és interessant que la taula estigui davant de la finestra, ja que d’aquesta manera durant algunes hores podrà treballar amb llum natural que cansa menys la vista.
  • El lloc que s’utilitze per treballar ha d’estar ordenat i abans de començar la feina, hem d’estar segurs, que el xiquet tindrà tot el que necessita, per evitar que s'alce continuament del lloc i es distraga.
  • Els deures, s’han de fer sentats en una cadira i treballant damunt la taula, evitem mals hàbits d’estudi al sofà o estirats al llit. En el fons, aquests hàbits serveixen per tenir una postura correcta a la taula i evitar mals d’esquena i també permeten cuidar la vista.
  • És important també fixar-nos en petits detalls que de vegades ens passen desapercebuts, però que tenen més importància de la que imaginem, un exemple pot ser, la llum de l’escriptori sempre ha d’estar al costat contrari de la mà que el xiquet utilitza per escriure, perquè si el posem al mateix costat, es farà ombra ell mateix amb el cos.
  • Per últim, m’agradaria insistir, que des de casa es lluite per un bon ambient de treball, per tant, per mi és bàsic, treballar en silenci, sense televisió o ordinador que puguen distreure el xiquet.


1 comentario:

  1. Esas tecnicas de estudio so muy buenas yo siempre las uso

    ResponderEliminar